Närbild på vardagsrums-möblemang som går i vita och beige toner. Man ser brand annat en fåtölj och en soffa med kuddar i, samt vaser och krukor i modern formgivning.

Kvarter 7

Med läge precis intill strandkanten blir kvarter 7 ett boende med något alldeles extra. Att njuta av sjöutsikt till morgonkaffet och lapa kvällssol på balkongen skapar livskvalitet.

Upplåtelseform: Bostadsrätter

Antal lägenheter: 64 st

Byggaktör: HSB Göta

Inflytt/ färdigställt: 2027-2029

Mittemellan två parker

Kvarter 7 kommer att byggas som bostadsrätter med sjön som närmsta granne. Precis utanför porten har du Skeppsbroparken och den omtyckta strandpromenaden som leder runt Munksjön. Perfekt för dig som gillar att ta en löptur eller en avkopplande promenad.

Vänder du nosen söderut har du den nyanlagda Parkettparken i sikte. Parken ger grönska och lugn men också liv och rörelse till området. Vackra blomsterrabatter, lugnande vatteninslag och varierade sittplatser i bästa solläge gör att parken blir en naturlig mötesplats för de boende, samtidigt som de förstärker känslan av att området verkligen är en plats där stad möter vatten och natur.

Lugnt och rofyllt, utan buller och störande ljud

Fastigheterna i kvarter 7 byggs som två flervåningshus med nio respektive tio våningar. Precis som HSB Götas övriga fastigheter på området byggs kvarteret med fokus på att skapa hållbara bostäder. När vi pratar hållbarhet tänker vi självklart på att vi bygger energieffektivt och med miljöriktiga val som exempelvis solenergi och återvinning av dagvatten. Men hållbarhet handlar också om att skapa bostäder för människor att trivas och må bra i. Inne i lägenheterna är det lugnt och rofyllt, utan buller och störande ljud. Vi är noggranna med att det är bra ventilation och tryggt utformade fastigheter och gårdar.

Elladdning för bilen, cykelförråd och lägenheter i olika storlekar

Vi gör det också lätt att göra rätt. Det innebär att vi utformar bra möjligheter för sopsortering och att vi förser och förbereder en stor del av parkeringsplatserna i garagen med elladdningsuttag. Vi tror att cykeln kommer att vara viktig för många som bor i Skeppsbron, därför ser vi till att ha ordentligt med cykelförråd och parkeringar samt en cykelverkstad i nära anslutning där du enkelt kan ta hand om din cykel.

Lägenheterna i husen kommer att finnas i olika storlekar. Det betyder att kvarteret kommer att passa allt från barnfamiljer till seniorer som har valt att lämna villalivet för ett mer bekymmersfritt boende.

Exteriört får kvarteret en fasad där olika material blandas, såsom tegel, skiffer och sten. Balkonger är en självklar del i byggnaden så att de boende verkligen kan dra nytta av kvarterets fina läge.

Välkommen till ett av stans allra bästa lägen!

 

HSB befinner sig fortfarande tidigt i planeringsstadiet. Under tiden kan du läsa mer om någon av deras andra kvarter:

Läs mer om kvarter 6 här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Läs mer om kvarter 8 här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.