Visionsbild över delar av kvarter 3 som visar en svart byggnad med inglasade balkonger där bostäderna finns samt en del av den stora guldfärgade byggnaden med stora fönsterpartier där kontoren finns. Framför byggnaderna syns delar av den grönskande Skeppsbroparken.

Kvarter 3 - "SKPSBRON nr 1"

I kvarter 3 hittar du Jordbruksverkets och Skogsstyrelsens nya kontor, men också nybyggda och sociala hem på ett riktigt bra läge invid strandpromenaden, med bästa utsikt över Munksjön. Välkommen att upptäcka ditt drömhem du också!

Upplåtelseform bostäder: Bostadsrätter

Antal lägenheter: 66 st

Inflyttning bostäder: Höst 2021

Byggaktör: Skanska

Livet på rätt läge

Har du upptäckt kvarter 3, eller SKPSBRON nr 1 som det också kallas? Här bor du på ett härligt strandläge med gröna stråk utanför porten, bara en kort cykeltur från centrum. Ta en morgonpromenad med hunden på ljuvligt gröna vägar, ät en trevlig brunch på en uteservering eller cykla in till stan och spendera sen eftermiddagen på din takterrass med en av Jönköpings bästa utsikter. SKPSBRON nr 1 har helt rätt läge för dig som vill få ut lite mer av livet.

Smart etta eller stor familjefyra?

I kvarter 3:s bostadsrätter är planlösningarna öppna och sociala, hemmen är ljusa och planerade för att du ska få ut så mycket som möjligt av dina kvadratmetrar. Det gäller givetvis oavsett om du bor i en smart etta eller en stor familjefyra. Du får gott om förvaring och de större hemmen har dubbla badrum för att underlätta vardagsmorgnarna. Den första etappen består av ett lägre och ett högre hus med olika karaktär. Det låga huset innehåller mindre studioliknade hem medan det höga huset innehåller större lägenheter.

Treorna och fyrorna i det höga huset har stora härliga balkonger med både öppen och inglasad del och många har utsikt över Munksjön. Väljer du att flytta in här har du dessutom tillgång till en läcker gemensam takterrass med underbar utsikt över sjön. Här kan du och dina grannar umgås under sköna sommarkvällar.

Hitta ditt nya hem i SKPSBRON nr 1 och upptäck hur enkelt det är att njuta av livet både i vardagen och under helgen!

Miljöcertifierat kontor

I kvarter 3 finns huvudkontor för Jordbruksverket och Skogsstyrelsen med runt 1000 anställda som flyttade in under våren 2021. Huset är miljöcertifierat till näst högsta nivån i miljöcertifieringssystemet BREEAM. Bland annat kommer det finnas solfångare på taket och återvinning av energi från de stora datorhallarna.

När man ser husets utsida kanske man inte tänker jordbruk och landsbygd men invändigt ska det inte gå att ta miste på vilken verksamhet man har kommit till. Bland annat inspireras varje våningsplan av varsin växtodlingszon i Sverige.

Restaurang Vesterbrunn

Längs strandpromenaden ligger Restaurang Vesterbrunn med entré i samma hus som de statliga verken. Det är en mysig bistro med utsikt över vattnet som serverar god, hemlagad svensk husmanskost till lunch varje dag. Alltid med svenska råvaror och svenskt kött. Så småningom kommer även kvällsservering finnas med ett bredare utbud.

Restaurangen har totalt ca 100 platser – varav 40 st. utomhus. Vesterbrunn drivs av den lokalt välkända krögarduon bakom ”Annes Husman”. Läs mer om restaurangen och menyn här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Läs mer om Skanska och kvarter 3 här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.